Zdravlje noktiju

Zdravlje noktiju

Zdravlje noktiju mogu poremetiti vanjski faktori kao što su niske temperature, različite povrede, nepravilna prehrana i premala količina vode u tijelu.

Izloženost tim uticajima može biti uzrok suhih i krhkih noktiju, poprečnih i uzdužnih udubina i izbočenja, nenormalne boje noktiju te različitih tačkica i mrlja. Osim što nam nokti mogu biti ukras, imaju također zadatak da štite vrhove prstiju od povreda. Nokti su, kao i kosa, izgrađeni od više vrsta keratina – bjelančevina bogatih aminokiselinama.

Pretjerano lakiranje noktiju lakovima koji sadrže toluene i formaldehide te upotreba sredstava za uklanjanje laka na osnovu acetona također može osušiti nokte i izazvati raslojavanje.

Nokti prosječno izrastu dva do tri milimetra mjesečno. Brže rastu ljeti i u trudnoći. Za lijepe nokte važna je naravno i prehrana, koju možemo dopuniti dodacima prehrani.

Zašto Merz Spezial dražeje?

Merz Spezial je broj jedan u kategoriji dodataka prehrani “ljepota koja dolazi iznutra” u Njemačkoj. Proizvode razvija i testira Merz Dermatological Research Centre, Frankfurt, Njemačka. Proizvodi moraju proći strogu kontrolu kvaliteta koja potvrđuje izuzetni kvalitet proizvoda.

Proizvodi Merz Spezial zasnivaju se na naučnoj formuli MTS. To je sistem mikrotargetiranja koji efikasno prenosi hranjive tvari u kapilare i do ciljnih mjesta te pomaže vašem tijelu funkcionirati najbolje što može.

  • aktivira i širi kapilare
  • energizira protok hranjivih tvari
  • štiti i stabilizira zidove kapilara

Merz Spezial dražeje sadrže sastojke koji su neophodni za zdrave i čvrste nokte:

  • biotin, folna kiselina i vitamini grupe B potrebni su za stvaranje krvi, a korijen nokta snabdijevaju hranjivim tvarima
  • biotin i cink doprinose održavanju normalnih noktiju
  • cink potiče proizvodnju ćelija, rast tkiva i obnavlja povrijeđena tkiva

Proizvodi su dostupni u apotekama!