Svaki završetak je novi početak

Kad smo puni želja i novogodišnjih obećanja ušli u 2020. godinu, vjerovatno niko među nama nije očekivao promjene koje nam je donijela ova godina.

Život se preko noći okrenuo naopako, morali smo se odreći mnogih dobrih stvari koje su nam prije bile same po sebi razumljive. A ipak, svaka loša stvar uvijek nosi i nešto dobro, samo je moramo pogledati „pravim očima“. Šta nam je dakle dobro i pozitivno donijela 2020. godina?  

Topli odnosi nas usrećuju!

Dubok razgovor ili najobičnije brbljanje, dodir, zagrljaj, poljubac, kratka poruka ili malo iznenađenje od najdraže osobe mogu promijeniti i najturobniji dan. A u 2020. to je itekako došlo u prvi plan. Međuljudski odnosi oblikuju nas, usavršavaju, omogućuju osjećaj blizine, sigurnosti, prihvaćenosti i razumijevanja. Odnosi obogaćuju naš život i u njega unose toplinu, veselje i smijeh.

Naravno da u odnosima ispliva i pokoja negativna emocija, ali ipak nam na kraju dana pružaju jako puno. Zato krajem godine zahvalite ljudima koji su svojom prisutnošću u vašem životu učinili 2020. godinu podnošljivijom, koji su imali sluha za vaše probleme i strahove, koji su s vama savladavali prepreke i uklanjali nedoumice. Neka ne budu sami po sebi razumljivima! Recite im i pokažite kako cijenite svaki trenutak s njima! Bez obzira na to je li riječ o smijehu ili suzama, važno je da su s vama i uz vas.

Pa iako smo se u vrijeme socijalnog distanciranja odrekli kafa, večera, druženja s prijateljima, na raspolaganju nam je dosta internetskih alata koji omogućuju da ostanemo u vezi. Skuhajte kafu i u udobnosti svog doma popijte je s najboljom prijateljicom uz videopoziv!

Za mnogo zabave i smijeha možete organizovati virtualnu večeru s prijateljima. Jedni drugima naručite dostavu večere iznenađenja, a onda zajedno večerajte družeći se putem videopoziva. Mogućnosti su beskonačne pa čak i kada nam se možda čini da smo sami, neko ko nas voli je udaljen od nas samo jedan poziv.

Važna je briga za sebe!

Zdravlje je naše najveće bogatstvo! Ta uzrečica je u 2020. itekako aktualna. Važno je pobrinuti se za dobru fizičku i psihičku kondiciju organizma. Neka zdrava prehrana i redovno kretanje budu dio vaše svakodnevnice. Nemojte zaboraviti kvalitetan san i pobrinite se da ne provedete previše vremena uz elektronske uređaje.

Slobodu treba cijeniti!

Da nam je bilo ko prije godinu dana rekao šta će nam donijeti 2020. godina, ne bismo mu vjerovali. Odmahnuli bismo rukom i mislili da ta osoba nema sve daske u glavi. Kako bi nam iko mogao bilo šta oduzeti – nama koji živimo u 21. vijeku, sa svim pravima i slobodama? Nama kojima sve pripada? Ali tako je u životu – većinom počnemo cijeniti stvari tek onda kada ih izgubimo.

Neka ta misao ostane s vama kada opet budete sjedili na prekooceanskom letu, gradili kule od pijeska na plaži i pili koktele uz zalazak sunca. Nemojte zaboraviti da sve te mogućnosti niste uvijek imali i uživajte dvostruko!  

Sitnice su također važne!

Naučimo se radovati malim stvarima. Budimo zahvalni na onome šta imamo. Za ležerna jutra tokom vikenda, za tople zagrljaje, razgovor, šolju mirisne kafe, domaće kolače, za sunčan dan, duge šetnje, cvijeće, za seriju u pidžami, knjigu ili podkast. Cijenimo stvari koje nas opuštaju, nasmijavaju, inspiriraju. Možda se i vi na trenutak možete zaustaviti i napraviti samo svoj spisak malih trenutaka koje puno znače.  
 

Želje za 2021.

U novoj godini želimo vam puno zdravlja, nadanja, a i puno hrabrosti da iskoristite svaku priliku koja vam se ponudi. Pobrinite se za svoje tijelo i dušu te uživajte u svakom trenutku svog života. Prije svega budite zahvalni na ljudima koje volite i za odnose koji vas ispunjavaju i inspiriraju.

George Carlin, američki komičar i glumac, lijepo je sažeo što je najbitnije: „Život se ne mjeri brojem udaha koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzimaju dah.“ Neka vam u idućoj godini život namijeni što više trenutaka koji će vam oduzeti dah

Proizvodi su dostupni u apotekama!