Poklonite koži svog lica samo najbolje za regeneraciju!

Budući da je stigla jesen, kišni i hladni dani će sve više zamjenjivati sunčane. Loši vremenski uslovi mogu dodatno otežati povratak u dnevnu rutinu nakon godišnjeg odmora.

Ako ste godišnji odmor proveli na moru, jezeru ili na bazenu, znajte da je i vaša koža to osjetila. Zbog uticaja vjetra, sunca, mora i hlora nakon ljeta se suočavamo s dehidriranom kožom i umjesto da blistamo, izgledamo kao da je odmor tek pred nama. Ali ne mora biti tako!

Jesen je savršeno vrijeme da ublažimo negativne posljedice koje je ljeto ostavilo na koži našeg lica, da je oporavimo, vratimo joj sjaj i mekoću te je tako pripremimo na zimu. Uz redovno čišćenje kože važno je da je njegujemo pravilnim preparatima. Najnovije jedinstvene kremaste pjene koje su razvili stručnjaci Dermatološko-razvojnog centra Merz Spezial u Njemačkoj idealne su za to.

U bosanskohercegovačkim apotekama od nedavno se mogu kupiti proizvodi Merz Spezial Hyaluron Cream Mousse i Merz Spezial Collagen Cream Mousse. Zbog inovativne formulacije kremaste pjene i jedinstvene kombinacije aktivnih sastojaka doprinijet će trenutnoj vitalizaciji kože uz svilenkast osjećaj. Hyaluron Cream Mousse svako jutro nanesite za trenutni efekat hidracije, a Collagen Cream Mousse nanesite prije spavanja za snažnu i elastičnu kožu.

Za temeljito osvježenje kože lica nije dovoljno brinuti se o njoj samo izvana. Za blistavu i zdravu kožu važan je i odgovarajući unos potrebnih vitamina i minerala. Preporučujemo Merz Spezial Dragees koje sadrže savršenu kombinaciju vitamina i minerala potrebnih za zdravu kožu, kosu i nokte.

Ljepota ima tajne. Nauka ima odgovore!

Proizvodi su dostupni u apotekama!