Dermal Vitality Formula iz Njemačke sada i u Bosni i Hercegovini

Na police bh apoteka nedavno su iz Njemačke stigle dvije revolucionarne kremaste pjene za hidrataciju i elastičnost kože.

Kremaste pjene nastale su u saradnji s dermatolozima, a zasnivaju se na posebnoj tehnologiji Dermal Vitality Formula, koja omogućava efikasnije prodiranje u kožu. Savršeni par za njegu kože na licu, kolagen navečer za elastičnost i hijaluron ujutro za hidrataciju… To je sve što je potrebno tvojoj koži!

Koja je prednost kremaste pjene?

Jedinstvena formulacija kremaste pjene omogućava prodiranje aktivnih supstanci u kožu. Kremasta pjena vitalizira i omekšava kožu i ubrzo zatim postaje nevidljiva – s rezultatima koje možete vidjeti i osjetiti. Važno je znati: potrebna je samo mala količina pjene jer je bogata sastojcima i jako djelotvorna. Pjena se potpuno apsorbira već za nekoliko sekundi!

Kremaste pjene općenito sadrže veliku količinu emulgatora koji olakšavaju prodiranje u kožu. Emulgatori se upotrebljavaju u kremama i losionima zato što omogućavaju da se voda pomiješa s uljem. Tako aktivne supstance mogu brže i bolje djelovati na lipofilne strukture kože, što donosi već navedene koristi: brzo prodiranje u kožu, vitalizacija i omekšavanje kože.