Često postavljena pitanja

Dnevni unos i sastojci


Kako se proizvod upotrebljava?

Odrasli: po jedna dražeja dva puta dnevno, ujutro i navečer. Progutajte cijele dražeje s malo tekućine.

Koliko dugo moram uzimati proizvod?

Izgradnja zdravih struktura iznutra proces je  koji treba vremena. Na primjer, koži treba oko mjesec dana za potpunu obnovu. Potpuna obnova kose ovisi o tome koliko je duga kosa. Kosa raste približno 1 cm na mjesec. Da biste vidjeli rezultat, trebali biste upotrebljavati proizvode najmanje 8 do 12 sedmica. Redovna upotreba tokom dužeg perioda pomoći će vam postići zdravu strukture kože, kose i noktiju.

Ako uzmem dvostruku dozu proizvoda, hoće li efekat biti veći?

Preporučena doza od 2 dražeje na dan dokazana je u brojnim kliničkim ispitivanjima. Stoga uzimanje dvostruke doze nema smisla. Preporučeni dnevni unos ne bi trebalo premašiti.

Koliko laktoze sadrže Merz Spezial dražeje?

Jedna dražeja sadrži oko 120 mg (0,12 g) laktoze. U skladu s preporučenim dnevnim unosom s 2 dražeje konzumirat ćete oko 240 mg laktoze.

Koliku kalorijsku vrijednost sadrže Merz Spezial dražeje?

Dvije Merz Spezial dražeje sadrže dvije kalorije.

Efikasnost


Koja je razlika između Merz Spezial Dragees i multivitaminskih proizvoda?

Merz Spezial dražeje sadrže posebnu kombinaciju aktivnih sastojaka koji su važni za revitalizaciju i poboljšanje strukture, a posebno su dizajnirani za kožu, kosu i nokte. Na koži, kosi i noktima ti sastojci sprečavaju pojavu simptoma koji nastaju zbog nedostataka vitamina i minerala te pomažu u snabdijevanju potrebnim hranjivim tvarima.

Postoji li dnevna doza Merz Spezial dražeja za održavanje a koja se može uzimati nakon završetka cjelokupnog tretmana od tri mjeseca?

Dvije dražeje dnevno osiguravaju tijelu sve što je potrebno. Na taj način svaki dan možete pomoći tijelu povećati zalihe ljepote.

Podnošljivost


Postoje li medicinske interakcije?

Do sada nisu utvrđene medicinske interakcije.

Da li su poznate interakcije kod istovremenog uzimanja s vitaminskim preparatima?

Do sada nisu utvrđene medicinske interakcije.

Dnevni unos i sastojci


Kako se proizvod upotrebljava?

Odrasli: Uzmite 2 kapsule na dan. Progutajte ih cijele s malo tekućine.

Koliko dugo treba upotrebljavati proizvod?

Izgradnja zdrave strukture kose iznutra je proces koji dugo traje. Kosa raste približno 1 cm na mjesec. Za prve vidljive rezultate proizvod treba koristiti najmanje 8 do 12 sedmica.

Ako uzmem duplu dozu proizvoda, da li će efekat biti veći?

Preporučuje se primjena 2 Merz Spezial Hair kapsule na dan. Doza Merz Spezial Hair kapsula je posebno usklađena s potrebama vaše kose i zato bi Merz Spezial Hair kapsule trebalo neprestano uzimati tokom dužeg razdoblja. Preporučeni dnevni unos ne bi trebalo premašiti.

Koliko laktoze sadrže Merz Spezial Hair kapsule?

Merz Spezial Hair kapsule ne sadrže laktozu.

Efikasnost


Koja je razlika između Merz Spezial Hair kapsula i multivitaminskih proizvoda?

Merz Spezial Hair kapsule sadrže posebnu kombinaciju aktivnih sastojaka važnih za revitalizaciju i poboljšanje strukture, i to naročito kože, kose i noktiju. Na koži, kosi i noktima upravo ti sastojci sprečavaju pojavu simptoma koji nastaju zbog nedostataka vitamina i minerala te pomažu u opskrbi potrebnim hranjivim tvarima.

Da li postoji manja dnevna doza održavanja Merz Spezial Hair kapsula koja se može uzimati nakon završetka cjelokupnog tretmana od tri mjeseca?

Dvije kapsule dnevno osiguravaju tijelu sve što je potrebno. Na taj način svaki dan možete pomoći tijelu povećati zalihe ljepote.

Podnošljivost


Da li postoje medicinske interakcije?

Do sada nisu utvrđene medicinske interakcije. Prije upotrebe trudnice se moraju posavjetovati s ljekarom.

Da li je poznato međudjelovanje kod istovremenog uzimanja s vitaminskim preparatima?

Do sada nisu utvrđene medicinske interakcije.